+31 511 – 700 216 (ma tm vr van 09:00 tot 12:00)

Tumblingbaan en Airtrack

De met lucht gevulde tumblingbaan wordt met name door turnverenigingen veel gebruikt om op een veilige manier en met een lage belasting van de gewrichten oefeningen te kunnen uitvoeren.Tumblingbaan

Ook zie je de tumblingbaan steeds vaker terug binnen het bewegingsonderwijs op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Veel oefeningen die op de lange mat gevaarlijk of moeilijk zijn kunnen vaak zonder problemen op een tumblingbaan uitgevoerd worden.

Maar aan deze groeiende populariteit lijkt een einde te komen met de komst van de betaalbare airtrack van onder andere MMS Sports.

Luchtaanvoer bij een tumblingbaan

Zoals gezegd is een tumblingbaan gevuld met lucht. Kenmerkend voor deze banen is dat de lucht continu moet worden aangevoerd via een lawaaierige blower omdat de banen niet luchtdicht zijn. En hoewel deze blowers technisch de afgelopen jaren flink verbeterd zijn produceren ze nog altijd veel lawaai.

Houd hier dus rekening mee tijdens de lessen als je je stembanden een beetje wilt sparen. Daarnaast zorgt deze continue aanvoer van lucht ervoor dat de pomp lange tijd draait en daarmee nogal wat stroom neemt.

Airtrack als alternatief voor de tumblingbaan

Op technische vlak heeft de tumblingbaan in de loop der jaren een belangrijke ontwikkeling doorgemaakt. In eerste instantie bestond de baan uit een oppervlakte met stiknaden om de 20 centimeter. Het gevolg was dat het afzet- en landingsvlak niet volledig vlak waren.

De modernere banen hebben deze stiknaden niet meer waardoor een geheel vlakke vloer ontstaat. Deze vlakke vloer is belangrijk om het risico op blessures te minimaliseren.

Een volledig vlakke vloer zie je ook terug bij de opvolger van de tumblingbaan, de Airtrack. Net als de tumblingbaan is de Airtrack gevuld met lucht. Maar het grote verschil is dat de Airtrack volledig luchtdicht is.

Binnen een paar minuten pomp je een volledige Airtrack, koppel je de pomp los en doe je zonder achtergrond lawaai je oefeningen of geef je een uitleg. Omdat de pomp maar korte tijd draait bespaar je ook nog eens flink op je energierekening.

Tumblingbaan en lange mat in één

Eigenlijk is de vergelijking tussen een tumblingbaan en Airtrack niet helemaal juist. Een groot voordeel van een Airtrack is dat je kunt spelen met de luchtdruk. Pomp je een Airtrack volledig op dan neemt hij de springeigenschappen van een lange mat aan, vlakke vloer en korte bounce om snel oefeningen achter elkaar aan te doen. Laat je er wat lucht uitlopen dan creëer je het meer verende oppervlakte van een tumblingbaan.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw school of sportvereniging? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

MMS AirTrack Pro serie

Lengtes: 8, 12 en 15 meter
Kleuren: Blauw
Dikte: 20 en 30 centimeter
Breedte: 2 meter

Aanbevolen voor sportclubs

Maximale performance, extra breed en extra dik!

 

 

 

MMS AirTrack Pro (20cm Dik)

Airtrack 30 cm dik 2 meter breed

MMS AirTrack Pro+ (30cm Dik)

Airtrack 30 cm dik 2 meter breed

Selecteer een Afleverpunt

Mermaid Sisters
Right Menu Icon