+31 511 – 700 216 (ma tm vr van 09:00 tot 12:00)

Hoe moet je een zeemeermin staart wassen?

Een zeemeermin staart wassen, hoe doe je dat eigenlijk? Je hebt een mooie zeemeermin staart gekocht en daar ben je natuurlijk zuinig op. Maar hoe zorg je ervoor dat deze zo lang mogelijk mooi blijft? Zaken als chloor, zand, zonlicht en bijvoorbeeld zonnebrand zorgen ervoor dat de mooie kleuren vervagen en de rek verdwijnt waardoor je niet meer lekker kunt zwemmen.

Al onze Mermaid Sister staarten bevatten Spandex. Dit is een elastisch garen dat wordt meegeweven in de stof en zorgt voor meer draagcomfort en bewegingsvrijheid. Maar spandex heeft een ook nadeel, het kan slecht tegen o.a. chloor en zonlicht. En laat dit nou net de ingrediënten zijn voor een dagje zeemeermin zwemmen.

Voordat je gaat zwemmen

Chloor hecht zich aan de spandex in je staart, maar bijvoorbeeld ook aan je haar. Dit is ook de reden dat je haar na het zwemmen vaak droog aanvoelt. Om ervoor te zorgen dat dit chloor minder kans krijgt om zich aan de spandex of aan je haar te hechten is het verstandig om voordat je gaat zwemmen even kort af te spoelen onder een douche. Is er geen douche beschikbaar maak dan je haar en de staart nat onder een kraan.

Op een mooie zomerse dag is het belangrijk om je goed in te smeren. Maar doe dit insmeren bij voorkeur 15 tot 30 minuten voordat je de staart aantrekt. Op deze manier heeft de zonnebrand genoeg tijd om in te trekken in de huid en voorkom je dat de zonnebrand teveel in de staart trekt.

Na het zwemmen

  1. Wacht niet te lang maar spoel je staart direct uit onder een kraan of onder de douche. Druk vervolgens het meeste water voorzichtig uit de staart, let op ga niet wringen! Hierna leg je de staart op je handdoek en rol je deze op.
  2. Als je thuis komt spoel je opnieuw de staart uit onder de kraan en laat je deze vervolgens 30 minuten in een koud sopje liggen. Gebruik hiervoor geen warm water omdat dit de kleuren aan kan tasten. Gebruik ook geen wasmiddel maar gewoon schoon water. Na 30 minuten keer je de staart binnenste buiten en spoel je nog eenmaal af.
  3. Ben je klaar met afspoelen, druk dan met een droge handdoek het overtollige water uit de staart (niet wringen!). Laat daarna de staart plat drogen. Hang de staart niet op tijdens het drogen omdat hierdoor de vezels gaan uitrekken. En droog bij voorkeur in de schaduw, zonlicht en spandex zijn niet de beste vrienden.
  4. Is je staart weer lekker schoon en droog berg ‘m dan liggend en losjes opgevouwen op in de kast.

 

Extra Tips

  • Ga niet met je mooie zeemeermin staart in een jacuzzi. Het water is te warm en vaak zitten hier nog meer chemicaliën in om de jacuzzi schoon te houden.
  • Spandex heeft een soort “geheugen-effect”. Nadat het tijdens het zwemmen is uitgerekt heeft het ongeveer 24 uur nodig om weer helemaal terug te komen in de originele lengte. Zwem je regelmatig vaker dan 1 keer per dag dan kun je ervoor kiezen om een tweede zeemeermin staart aan te schaffen. Op deze manier krijgen ze beiden voldoende tijd om te drogen en heb jij langer plezier van een mooie en goed passende zeemeermin staart.
  • Even uitrusten? Ga dan op een handdoek zitten of draag een omslagdoek. Op deze manier krijgen scherpe dingen als splinters op een stoel geen kans om je prachtige staart te beschadigen.
  • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het drogen om schimmels als meeldauw te voorkomen.

We begrijpen ook dat het niet iedere keer lukt om rekening te houden met alle was tips hierboven en dat is niet erg. Maar probeer dit wel zoveel mogelijk aan te houden zodat je super lang kunt genieten van je mooie zeemeermin staart!

Selecteer een Afleverpunt

Mermaid Sisters
Right Menu Icon