+31 511 – 700 216 (ma tm vr van 09:00 tot 12:00)

Zeemeermin staart welke maat?

Om de juiste maat te bepalen is het belangrijk dat je weet wat de omtrek van de taille is en de afstand van de navel tot de enkels. Let op: de maat zegt niets over de leeftijd. Maat 8 is dus niet per definitie voor een 8-jarige. Meet altijd de taille en de lengte, bekijk hieronder de uitgebreide informatie.

Hulp nodig?
Stuur ons even een mailtje met daarin de omtrek van de taille en de afstand van de navel tot de enkel. Je ontvangt dan ons maatadvies in je mailbox!

Zeemeermin staart maattabel

Zeemeermin staart welke maat: taille

De zeemeerminnenstaart moet tijdens het zwemmen niet af kunnen zakken. Daarom is het belangrijk dat je kijkt naar de omtrek van de taille. Je taille meet je over je navel. Let erop dat je de centimeter niet te strak trekt, houd een vinger tussen je lijf en de centimeter. Nadat je de taille hebt gemeten ga je door met het meten van de afstand van de navel tot de enkel.

Maar hoe zit het met de lengte?

Hoewel de taille het belangrijkste is moet de lengte ook goed aansluiten. Omdat de stof stretch is heb je hier weel wat speling. Als de maattabel aangeeft 85 – 94 cm dan is dit de ideale lengte. Maar als de werkelijke lengte 97 cm is past de staart in dit geval ook prima.  Een paar centimeter afwijking (hoger of lager) is dus geen probleem. Om de lengte te meten, meet je de afstand tussen je navel en je enkel. De beste manier om dit te meten is langs de zijkant van het been.

Nu je beide maten hebt kun je de maattabel gebruiken om de juiste maat te bepalen. Je vindt de maattabel hier: Zeemeermin staart maattabel

We horen regelmatig dat iemand een zeemeermin staart liever een maatje groter koopt, zodat ze er langer mee kunnen. Op zich is dit begrijpelijk, maar houd er dus wel rekening mee dat dit het zwemplezier en draagcomfort niet ten goede komt. Je kunt er ook voor kiezen om op een later moment je “oude” staart te verkopen en een maatje groter te kopen.

Mocht je qua maat net tussen 2 maten inzitten dan kun je wel kiezen voor de grootste. Zit deze nog iets te ruim dan kun je de taille eenvoudig in (laten) nemen.

Twijfel je welke maat je nodig hebt dan kun je altijd even contact met ons opnemen!

Selecteer een Afleverpunt

Mermaid Sisters
Right Menu Icon