+31 511 – 700 216 (ma tm vr van 09:00 tot 12:00)

De trampolineTrampoline

De trampoline is al jarenlang super populair speelgoed en in veel achtertuinen zie je ze staan. Toch lijkt de trampoline steeds meer terrein te verliezen ten opzichte van de Airtracks omdat die ook binnen te gebruiken is en zelfs op het water. Wil je toch een trampoline kopen of wil je een trampoline combineren met de voordelen van een Airtrack dan geven wij je graag een aantal tips over de verschillende soorten en maten.

Verschillende soorten trampolines

Bij de aanschaf van een trampoline is het goed om te kijken of je de trampoline wilt ingraven of niet. Wil je de trampoline ingraven kies dan voor een inground of ingraaf trampoline. Is ingraven geen optie kies dan voor een trampoline op poten.

De voordelen van een inground trampoline zijn:

• Hij valt minder op. Met name in kleinere tuinen kan een trampoline op poten nogal aanwezig zijn en b.v. het zicht ontnemen.

• Veiligheid. Omdat het verschil in hoogte tussen het springen en de begane grond verkleind wordt is een inground trampoline veiliger. Kinderen kunnen minder hard vallen wanneer ze naast de trampoline terecht komen.

• Je hebt geen ladder nodig om op de trampoline te komen waardoor het met name voor de kleinere kinderen makkelijker wordt.

Nadelen van een inground trampoline:

• Een inground trampoline zal sneller slijten dan een trampoline op poten door de vochtigheid van de grond.

• Om te zorgen dat je tijdens het springen de grond onder de trampoline niet raakt is een zal er een flink gat gegraven moeten worden.

• Een trampoline op pootjes is eenvoudiger te verplaatsen dan een inground.

Daarnaast kun je kiezen uit een rechthoekige, ovale of ronde trampoline. Bij een rechthoekige trampoline spring je minder snel op de rand of wanneer je samen sprint tegen elkaar. Dit maakt een rechthoekige trampoline veiliger dan een ronde. Professionele trampolines zijn ook altijd rechthoekig.

Rechthoekige trampolines zijn vaak wel duurder omdat er meer staal nodig is voor de productie. De ovale trampoline is daarom een mooie middenweg tussen de rond en rechthoekige trampoline.

Kies de juiste maat voor je trampoline

De juiste afmeting kiezen voor je trampoline is erg belangrijk voor de veiligheid en het plezier. Voor de diameter bij een ronde trampoline kun je kijken naar de leeftijd. Voor jongere kinderen is het beter om te kiezen voor maximaal 366 cm. Vanaf 6 jaar kies je voor een trampoline met een diameter van minimaal 214 cm omdat het anders moeilijk wordt om trucs te doen. Vanaf 10 jaar is 270 cm de minimale diameter om lekker salto’s en andere trucs te kunnen doen.

De meest verkochte ronde trampolinemaat is 305 cm omdat deze eigenlijk voor alle leeftijden geschikt is.

Past een 305 cm niet in je tuin dan kun je ook nog kijken naar een ovale of rechthoekige uitvoering. Want hoe groter het springvlak hoe meer plezier!

Veiligheidsnet

Kies je voor een trampoline op pootjes zorg dan altijd voor een veiligheidsnet. Het hoogteverschil met de grond is namelijk erg groot. Bij een inground trampoline is het hoogteverschil een stuk kleiner en daardoor is een veiligheidsnet niet noodzakelijk. Maar je kunt ervoor kiezen om deze toch te combineren met een inground trampoline zodat je de kids met een gerust hart kunt laten springen.

Welk merk trampoline kopen?

Er zijn ontzettend veel verschillende merken trampolines verkrijgbaar. Deze grote concurrentie zorgt ook voor grote prijs- en kwaliteitsverschillen. Houdt er rekening mee dat een goede trampoline jaren mee kan gaan en hogere kwaliteit van de veren,het frame en het veiligheidsnet het springplezier vergroot. De beste trampolines qua prijs/prestatie die je in Nederland en België kunt kopen zijn wat ons betreft de Salta trampolines. Meer informatie over de Salta trampoline vind je op de website van Salta.

 

MMS AirTrack Blauw 10 cm hoog

249,- nu 149,-

Airtrack blauw voorkant achterkant zijkant

MMS AirTrack Roze 10 cm hoog

249,- nu 149,-

Airtrack roze voorkant achterkant zijkant

MMS AirTrack Plus serie

Lengtes: 3, 4, 5 en 6 meter
Kleuren: Blauw / Roze
Dikte: 20 centimeter
Breedte: 1 meter

+ Extra vering t.o.v. de 10 cm!

 

MMS AirTrack Blauw 20 cm hoog

Airtrack 3 meter 1 meter breed 20 cm hoog blauw

MMS AirTrack Roze 20 cm hoog

Airtrack-3-meter-1-meter-breed-20-cm-hoog-roze

MMS AirTrack Pro serie

Lengtes: 8, 12 en 15 meter
Kleuren: Blauw
Dikte: 20 en 30 centimeter
Breedte: 2 meter

Aanbevolen voor sportclubs

Maximale performance, extra breed en extra dik!

 

 

 

MMS AirTrack Pro (20cm Dik)

Airtrack 30 cm dik 2 meter breed

MMS AirTrack Pro+ (30cm Dik)

Airtrack 30 cm dik 2 meter breed

Selecteer een Afleverpunt

Mermaid Sisters
Right Menu Icon